Enten strammer vi os an med de forpulede facebooktillykker – eller også lader vi helt være

Har nogen nogensinde tænkt over, hvor meget et neutralt Facebook-tillykke minder om en neutral anbefaling fra erhvervslivet?

Hvor meget det dovne »Stort tillykke« uden et udråbstegn, en personlig reference eller bare ord som kære og kærlig hilsen minder om  et uledsaget »Vi kan bekræfte at Dines har været ansat i vores virksomhed«. Hvor meget det ugideligt skriger alt andet end noget, der er stort, lige så meget som en neutral anbefaling oser af »Din indsats var forglemmelig, hav et godt liv fremover«?

Nej?

Men så gør det lige.

facebook-birthdays

 

Vil du ikke også læse ...

Hunnernes Verden
Og hvad så, hvis he’s just not that into me?
Hvorfor kværke illusion med sandhed?
Hey Børsen, Laundromat fortjener altså en Gazelle for vovemod alene.
4 Responses to “Enten strammer vi os an med de forpulede facebooktillykker – eller også lader vi helt være”

 1. Kaffekværneren writes:

  Right on! Det er simpelthen SÅ blodfattig en meddelelse at få: “Tillykke” eller “Tillykke med dagen” :-D

  [Reply]

 2. Em writes:

  Må med skam indrømme, at det faktisk er sådan jeg tænker når jeg enten vælger at skrive et enkelt og sørgeligt “tillykke” eller en meget omfattende og farvestrålende lykønskning. Et enkelt henkastet “tillykke” betyder i min verden “Vi er i hinandens netværk og jeg vil gerne anerkende dig og den forbindelse vi har. Men så heller ikke mere, for det ville være mærkeligt.” Tænker muligvis for meget over min måde at kommunikere på på Facebook …

  [Reply]

 3. Hazel writes:

  Tænker meget det samme, og det er derfor min fødselsdato er sat til “privat” på min facebookkonto. På den måde hører jeg kun fra dem, der faktisk kunne huske det selv – og henad dagen så selvfølgelig også fra nogle stykker , der har set, at andre har skrevet på min væg. Men bedre det end alle de intetsigende kommentarer.

  Til gengæld forsøger jeg faktisk at huske at skrive hilsner til alle andre på deres fødselsdag, for jeg har indtryk af at en hel del mennesker faktisk alligevel værdsætter det. Forsøger at gøre det lidt festligt med en ekstra, lille vending såsom “Håber, du får en fantastisk dag og tilbringer den med dine yndlingsmennesker” eller lignende, selvom det stadig er lidt små-anonymt.

  [Reply]

 4. Altformangebørn writes:

  Gå på google.

  Skriv: youtube happy birthday ELLER youtube tillykke

  Tryk søg

  Find en sjov film som rammer personen (min mad-glade ven fik “Swedish Chef”)

  Post sammen med en hilsen.

  Jeg ved de facto (kan man sige det, sprogrøgter? Det var min første indskydelser, men det ser forkert ud på skrift), at det får folk til at grine.

  [Reply]

Leave a Reply