Når folk argumenterer med ordet »figenblad«

Jeg lærer aldrig at bruge det ord.

Vil så gerne sætte mig ud over den vending med at holde det figenblad op for noget, men den ses jo både hid og did. Hvad fanden betyder den!?

Skal vi ikke bare holde op? Så alle kan være her?

Vil du ikke også læse ...

Og hvad så, hvis he’s just not that into me?
Og gider du også pensionere mistanken om, at jeg har inviteret mig selv til hustruvoldsorgie? Tak.
Wordfeud? Det nye Scor.dk?
Et styks omvendt klage, værsåartig
4 Responses to “Når folk argumenterer med ordet »figenblad«”

 1. Triaka writes:

  Du er med på, at Adam og Eva dækkede de dele der hører til reproduktion til med figenblade, ikke? Så at holde et figenblad op, er at skærme for det allermest intime eller skrøbelige. Tænker jeg.

  [Reply]

  Dines

  Dines Reply:

  Jeg var med så langt, jo. Men jeg bliver så forvirret, når folk bruger det i alle mulige andre sammenhænge. Hvem er så Eva her og hvad er det intime/skrøbelige, og kan vi forvente en slange og nogle æbler … en meget upædagogisk metafor, hvis du spørger mig.

  [Reply]

  Triaka Reply:

  Haha ja, det kan være der kommer andre på banen der er klogere. Men hvis jeg skulle bruge den sætning, ville den falde ind, hvor nogen prøver at skjule noget, som vi alle ved er der. Vi ved jo godt, hvad der er bag det dér figenblad – selvom vi måske ikke kender alle detaljer. Men vi accepterer, hvis nogen gerne vil holde noget privat og de lige tager og dækker for det de finder allermest intimt.

  [Reply]

 2. Berit writes:

  Figenbladet er et symbolsk dække. Man bliver ikke væsentlig mindre nøgen af at dække sig med et figenblad, men man kan sige, at man skam da har dækket sig til. “Se mig, jeg er slet ikke nøgen; jeg har et figenblad på!”

  Så figenbladet bliver brugt metaforisk for at beskrive fx. en handling, som ikke nytter stort; som ikke er dækkende – mens den, der udfører handlingen, føler eller erklærer sig “dækket ind”.

  [Reply]

Leave a Reply