I’m having a Twin Peaks moment

Denne post er måske mest til de af jer, der kender Dines’ dukkefører. Øvrige læsere kan betragte følgende som gabende kedsommeligt og ekskluderende, og I vil have lyst til aldrig at vende tilbage, men måske – måske! – kan I tilgive.

Guys.

Gider I lige læse med her? Fra en pc. Teksten er for lille på en mobilskærm.

image
Skulle vi lige tage den … én. Gang. Til?

image
Dijne!?

Okay. Så hvad sidder vi med her? Aner det ikke. En bog af psykiater Niels Reisby og psykoanalytiker Pia Skogemann. Ikke en forfatterduo, jeg nogensinde havde hørt om før, men jeg tog den op i en bogcafé, fordi dens titel hævdede, at den var min bog …

image

… og da jeg bladrede i den, lærte jeg af forordet, at den handler om en kvinde, der døde i 1939 på sindssygehospitalet Sct. Hans Hospital. Jeg deler fornavn med hende, og minsandten om hun ikke havde sig et alias – Deidne, eller, Dijne.

Når hun altså levede i en verden bevidst nok til at artikulere, at Deidne var hende selv. Det meste af tiden befandt hun sig i et parallelt, mytisk, opdigtet univers, som andre kun fik del i, hvis de kiggede ind i hendes billeder, broderier, tegninger og – … tekster.

»Hænderne vinder sandheden hjem,« skrev hun, og »Deidne har skabt alt i sin læsebog«:

image_2

Hun var formentlig indlagt samtidig med forfatterinden Amalie Skram på Sct. Hans, mit første seriøse forfatteridol, eller, forfatterne spekulerer i hvert fald i, at Deidne der meget vel kan have været inspirationen til karakteren Else Kant (vidunderligt navn!) i Skrams roman På Sct. Jørgen, men det er da ikke fordi jeg ved dvæle ved dét, for verden består af tilfælde, og det er da ikke fordi jeg seriøst tror, at jeg går og er reinkarnationen af en for længst gemt og glemt tosse på en kolbøttefabrik i forrige århundrede, bare fordi bogen om hende er udgivet i mit fødselsår, eller at jeg skal passe meget på, hvis ikke jeg vil synke ind i et liv med »mærkelige, kalligraferede skrifter, som kun vanskeligt lader sig tyde«, psssj, tanken har slet ikke strejfet mig (ret mange gange) (det sidste kvarter) … så … derfor vil jeg heller ikke dvæle ved følgende.

Et tegnet selvportræt af Dijne.

image_1

Ikke for noget, men.

Kolon:

dines2-297x300-e1295435054430

!!!!

AM I THE ONLY ONE WHO SEES THIS?!

Okay. If I must.

dijne

Vil du ikke også læse ...

Fra jobkonsulentens parlør
Hvis nogen mangler mig, så er jeg heromme – i færd med at få fingrene sprængt væk af fuseren
... men det *er* deres job, der gør dem syge, hviskede jeg uartigt til mig selv
Mine knogler var ellers ret morsomme back in the days

flattr this!

20 Responses to “I’m having a Twin Peaks moment”

 1. N. writes:

  Hedder Dines sådan ude i virkeligheden?! Og her har jeg gået og tænkt “er hun mon en Rikke? … En Sara? … Eller hvad?” i al den tid. R.I.P, OCD.

  [Reply]

  Dines

  Dines Reply:

  Vi kan da bare aftale, at jeg er en Sara! (sorry, læste af uvisse årsager din kommentar med Søs Egelind-stemme, da Lizzie i Den Eneste Ene står over for Mgala og siger henvendt til Niller: “Er du en lille Nanna? Eller er du en lille Sofie?”)

  OCD er meget velkomment på disse kanter!

  [Reply]

  Drengemor Reply:

  Ha ha ha ha ha, SÅ godt :D

  [Reply]

 2. Johan P writes:

  Jeg har savnet dine opdateringer. Og jeg er meget bjergtaget af din fortolkning. I see it.

  [Reply]

 3. Christina writes:

  Wow. Der gemmer sig dét navn bag Dines? Det har jeg det svært med. Jeg *ved* jo godt at Dines bare er noget vi lader som om. Men det er bare fordi at Dines måske har sat ord på rædirædi mange ting, som én anden måske har ku’ relatere ret kraftigt til, og nu er Dines så et navn, som på uhyggelig vis har meget tilfælles med en long gone Lady Gaga. Nåh, tygger lige på den resten af aftenen.
  Og forresten – Hej med dig. Rart du deler Dines.

  [Reply]

 4. N. writes:

  Det bliver ikke noget problem at vende sig til det navn. Har tre styks i min klasse. Dog med C (er nok fra en form for C-i-stedet-for-K-generation). Og jamen så kan vi da bare aftale, at du har fødselsdag om sommeren!

  [Reply]

 5. Sussi writes:

  Wow.. virkelig wow!! :O og ret fedt.. !

  [Reply]

 6. Emilie writes:

  I guder, det er dejligt du er tilbage!
  E

  [Reply]

 7. FruForstad writes:

  Tænk sig, jeg synes det er sådan en fin tanke. Tænk hvis du/I kan få lov til at lære, hvad I ikke nåede sidst, denne gang bare med et bedre udgangspunkt.

  Men altså jeg tror også på spøgelser, engle og shamaner og alt muligt andet.

  [Reply]

 8. Hende som tror på reinkarnation writes:

  Når man tror (liiiidt) på reinkarnation er det her uhyggeligt scary (ja, på hele to sprog).
  Jeg fik gåsehud, Dines!!

  Hilsen mig..
  .. der uvidende sad med en af dine gamle veninder, mens jeg scrollede igennem mit Instagram feed.
  Og som var ved at gå i panik, da der udbrydes “Eeeeej, hvor kender du hende fra? Det er en af mine gamle veninder”.
  Og som efterfølgende er overrasket over, hvor loyal jeg er overfor min yndlingsblogger, da jeg får fremstammet:

  “Nårh, jamen det er bare fordi vi arbejder i samme branche. Så jeg følger hende og mange andre, fordi jeg godt kan lide at stalke folk”

  Og det er jo heller ikke heeelt en løgn.

  [Reply]

  Dines

  Dines Reply:

  Hvor var det sødt løjet!!! Tak! Jeg er dybt nysgerrig efter hvem vores fælles veninde er. Men jeg veeeed godt, at vi ikke kan tale om det her. For Dines’ skyld.

  [Reply]

 9. Drengemor writes:

  Det her er da FULDSTÆNDIG crazy!!! I SO see it. Det er på én og samme tid både lidt skræmmende og ret fantastisk.

  [Reply]

 10. Nina PB writes:

  Wauw! Det er fedt. Skæbne for the win.

  [Reply]

 11. Juliette writes:

  Hold da fast. Uanset, om man tror på det ene eller det andet, så er det godt nok et skørt og vildt sammentræf. Kuldegysende. Men også meningsfuldt.

  K.h. en af dem, der følger både Dines & dukkefører (dog uden at være gammel veninde eller i øvrigt have real life-kendskab), og jeg synes de to går smukt i spænd.

  [Reply]

 12. Blå Solskin writes:

  Scheiße …. Det er altså lidt meget for tilfældigt. Jeg læste billederne af bogen og nåede at spekulere i, om det var noget du havde skrevet som en god blanding af fiktion og virkelighed. Og så handlede det slet ikke om dig, så forstår udmærket dit Twin Peaks moment.

  [Reply]

 13. Ann writes:

  WoooOoooOooOooOooW. Jeg både elsker og hader, når man har den slags oplevelser. Fordi andre jo ikke helt kan forstå, HVOR vildt man egentligt har det over oplevelsen. Havde det fx lidt underligt, da jeg lige begyndte at læse din blog. Dines har de seneste ti år været mit yndlingsdrengenavn, og du mindede mig bare alt for meget om mig selv, når jeg læste dine indlæg. Men nu kan jeg godt se, at der da helt klart er mange sammenfald i vores opfattelser af verden og dens mennesker, men vildere er det altså heller ikke. :)
  Det dér, til gengæld. Det er vildt.

  [Reply]

  Dines

  Dines Reply:

  Dines er efterhånden også blevet mit yndlingsdrengenavn. Jeg ved ikke, hvorfor jeg kaldte bloggeren her for Dines. Det skete bare. Det opstod af sig selv. Og nu kan jeg aldrig kalde en eventuel søn for det smukke navn, fordi jeg på en måde huggede det selv. Yndigt. Tag det, Ann, det er dit!

  [Reply]

 14. Nellie writes:

  Fuck hvor er det mega sjovt. Og mega syret. Forstår godt du er lidt skræmt!
  Men hold op hvor er det sjovt skrevet! Jeg sidder til forelæsning, så det var måske ikke så heldigt, jeg satte mig til at læse det her nu :D

  [Reply]

 15. Mie writes:

  Fuck det vildt… Hvad der er endnu mere vildt, er dit paint-billede. Go’ med ‘forstøver’ funktionen <3

  [Reply]

 16. musse writes:

  Det er dig. Det var dig!!! syyyygt

  [Reply]

Leave a Reply